zondag 1 mei 2016

Boefje




De advertentie was veel belovend. Mooie plaatjes van campers en de kop van een vriendelijk lachende man die ons uitnodigde eens langs te komen met onze camper: hij zou een mooie prijs bieden. Voor de zekerheid zocht ik nog even via de mail contact, maar de boodschap bleef hetzelfde: kom maar langs en dan komen we er wel uit.

Daar gingen we, naar Heinenoord. Met onze camper.

Het bleek een enorme zaak volgestouwd met caravans, campers en frutsels die dan weer nodig zijn om een vakantie met zo'n rijdende hut ook succesvol te maken.

Of we even wilden wachten. Dat duurde niet lang en toen zagen we de man van de foto op de advertentie al op ons afkomen. Hij nam geen tijd om met ons koffie te drinken, maar liep direct door naar de parkeerplaats waar onze camper stond.

"O jee, een Elnagh.... die staat bekend om zijn vochtproblemen..."

We begrepen zijn spel nog niet en verklaarden wat verbaasd dat we nog nooit vochtproblemen met onze camper hadden gehad. Hij negeerde deze opmerking en vroeg:

"Uit 2001?"

Nee, hoor, 2004. Ondertussen liep hij overal op de wanden te tikken. Ik vertelde ondertussen over verschillende extra's, zoals de schotelantenne met automatische zoeker, een goede televisie, maar hij leek het allemaal niet te horen. Totdat ik de airco benoemde:

"O, maar dan heb je zeker geen airco op de motor?"

Mij ontging de relevantie, maar inderdaad, de airco is een aparte unit.

Met een zorgelijk gezicht maakte hij zijn rondje rond de camper af. Hij wilde nog even binnen kijken. Dat ging snel.

"Tja, het is niet zo'n courante indeling..."

Onze camper heeft een 2 persoonsbed en een vierpersoons zitje. Wat hier precies incourant aan is, werd mij niet duidelijk, behalve dat "men" blijkbaar liever 2 1-persoonsbedden heeft.

Nou, wij niet. Overigens, de meeste campers in zijn zaak hadden ook een tweepersoonsbed, maar de markt kan natuurlijk snel veranderen. Ik ben geen deskundige op dit gebied.

Hij herhaalde nog maar eens de vochtproblemen die vaker bij dit soort campers voorkomt. Voor de volledigheid herhaalde ik dus nog maar even dat de camper geen vochtprobleem heeft en ook nooit heeft gehad.

Goed, hij hoefde nog nét niet naar de schroot, maar veel kon hij er toch niet van maken. Hij moest wel heul veul kosten maken om dit campertje nog verkoopbaar te krijgen.

Hij heeft nieuwe banden, nieuwe accu's, is motorisch prima in orde, het bed heeft een nieuw matras, alles werkt zoals het moet werken...ik keek hem maar vriendelijk aan. Ja, hij mocht wel een keer worden gewassen, dat was wel waar.

We hebben de camper maar weer mee naar huis genomen.

Boefje.